loading ...
PLANIFICATOR VACANȚĂ
DESCOPERĂ
 
ADMIRĂ
Ultima fotografie adăugată
recept1.jpg
vezi toate fotografiile
Fotografia săptămânii
10661881_727567090653593_5880111138160088156_o.jpg
vezi fotografiile recomandate
REZERVĂ
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
ro hu en de ×

Via Maria -Bucin-Praid

Date generale
Tip traseu traseu de drumeţie
Cursul traseului dus intors
Area Tinutul Sarii
Adăugat de -
Data creării 2016-11-08
Punct de pornire Praid
Punct de sosire Culmea Bucin
Zona turistică Ținutul Sării - Hegyalja
Date technice
Simbol
Lungime 30.0 km
Durata (hh:ss) 11:00
Dificultate mediu
felszereltseg mediu
Sezonalitate iarna nu
Diferenţă de alt. (m) 1000 m
Altitudine minimă (m) 450 m
Altitudine maximă (m) 1450 m
Calorii arse (kal) -
Evaluarea traseului
Stare traseu
Peisaj
Condiţie fizică
Technică
Distracţie
Date statistice
Vizualizare 38
Descărcare 193
Descriere traseu

Praid – Vârful Bucin: 30 km, 11 ore

Urmează cea mai aventuroasă porţiune din drumul de 5 zile. Lăsând în urmă biserica, parohia, cotiţi spre dreapta, adică spre sud-est pe următoarea stradă Bábirko şi urcaţi încet printre case spre capătul satului. Urcaţi în continuare în valea împădurită, pe drumul accesibil autoturismelor şi urmaţi marcajele mov „m”. Valea devine tot mai îngustă, iar pe lângă un pârâu mai mic drumul urcă tot mai abrupt spre platoul Nagymező, la marginea căruia veţi ajunge după parcurgerea unei distanţe de 3 km de la sat (km 101,7). Dacă veniţi dinspre Bucin, aveţi grijă, să părăsiţi drumul mare, deoarece marcajele traseului pentru biciclişti duce spre Ocna de Jos.

De aici pe o distanţă de 12 km drumul trece peste păşuni de munte, rareori presărate cu copaci. Menţineţi direcţia de nord-est urmărind la orizont linia pădurii din nord. În partea stângă a drumului se găseşte o stână, unde făcând un mic ocoliş puteţi găsi apă. Fiţi pregătiţi pentru un eventual atac din partea câinilor.

La o colibă făcută din crengi la capătul Nagymezö, drumul coteşte spre nord şi coboară în valea numită Áb (km 89), de unde continuaţi prin pădure pe carosabil. (aici marcajele pentru biciclişti arată o altă direcţie.). ( Dacă veniţi dinspre Bucin, aveţi grijă la marcaje, deoarece trebuie să părăsiţi drumul amenajat trecând pe un drum mai mic. Dacă nu reuşiţi veţi ajunge la şosea deasupra localităţii Praid.) Drumul urcă încet pe un versant mai mic, de unde aveţi vedere spre muntele din faţă. În curând ajungeţi la o răscruce de drumuri, de unde trebuie să urmaţi drumul forestier accesibil şi cu autoturisme, care merge spre stânga, adică nord (km 87,3). Pe acest drum continuaţi pe o distanţă de 2.5 km, urmărind marcajele, deoarece în unghi drept trebuie să cotiţi spre stânga. (km 85). Traversând un pârâu mai mic, pe un drum forestier lateral schimbaţi direcţia nord-est în nord-vest (dacă nu observaţi marcajele, atunci după o porţiune mai lungă ajungeţi la Bazinul Gheorgheni.). Urcând încet în direcţia vestică, ajungeţi la o păşune întinsă, de unde drumul coteşte în direcţia nord, spre stână şi izvor, de unde merită să luaţi apă, chiar dacă sunt câini prin zonă. Pe o coamă mai mică, urmaţi linia versantului şi direcţia nordică, urcând încet (km 83), ajungând la păşunile împrejmuite. Apoi trecând peste păduri şi păşuni, (km 81) urcând ajungeţi la noi stâne. Pe versantul împădurit, trecând peste păşuni, începeţi să coborâţi (km 78,3 ) spre pârtiile de schi de pe Bucin, apoi ajungeţi la şosea (km 76), unde după o distanţă de 150 m veţi găsi hanul Bujdosó Székely.

POI Raza km
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum
×

loading ...